'You are born with only two fears: fear of falling and fear of loud noise. All the rest is learned'

Richard Bandler

Over Robert

Wie ben jij?

Voordat ik over mezelf begin, eerst nog even over jou. Ben jij die betrokken professional, de dertig ondertussen gepasseerd, heb je sociaal een druk leven en heb je daarnaast ook nog een baan te doen en streef jij naar:

 • Meer persoonlijke groei en ontwikkeling?
 • Meer controle, ontspanning en rust?
 • Meer zelfvertrouwen en regie over je leven?
 • Meer motivatie, inspiratie en zingeving?

Maar …

 • Kom je privé of zakelijk maar niet verder en mis je erkenning en waardering?
 • Overschrijd jij dagelijks je grenzen en zegt je lijf wel eens ‘Stop!’?
 • Ontbreekt het je aan zelfvertrouwen, moed of eigenwaarde?
 • Mis je de energie en motivatie en voel je je stuurloos?

Herkenbaar?

Zat je ongemerkt ‘ja’ te knikken of zei je ‘ja’ tegen jezelf toen de bovenstaande opsomming na ‘maar’ las? Dan ben je in goed gezelschap, ik heb die vier aspecten ook gevoeld en ervaren en ik kan me dus voorstellen hoe jij je voelt. Ik was jammer genoeg zo eigenwijs er veel te lang mee door te lopen ondanks de alarmsignalen die uit mijn directe omgeving kwamen. Ik ging gewoon door en negeerde al die goed bedoelde suggesties. Ik zou het toch gewoon zelf wel oplossen? Zoveel was er toch niet aan de hand? (Maar natuurlijk Robert ...)

Wie ben ik?

Ik ben Robert Belger, gecertificeerd NLP Coach, internationaal gecertificeerd NLP Trainer, NLP Practitioner en NLP Master Practitioner. Ik werkte zo’n 16 jaar in de publieke sector, waarvan de laatste jaren als teamleider. Ik volgde diverse opleidingen, leiderschapstrajecten, trainingen, workshops en persoonlijke coaching (zie: mijn curriculum vitae). In 2013 ging het roer in mijn leven definitief om na dat ik in een coachtraject had ontdekt wat mijn echte passie/missie is. Ik wilde als coach/trainer aan de slag om anderen beter te maken. Niet lang daarna verliet ik de publieke sector om deze droom te verwezenlijken!

Wat mij daarbij erg heeft geholpen is mijn positieve instelling: mijn glas is halfvol in plaats van halfleeg. Ik zie altijd het goede, de mogelijkheden & kansen en ik heb het geloof dat ik de dingen die ik wil ook kan bereiken. Dat is een eigenschap die me in mijn leven enorm heeft geholpen!

 

vink
'De opstelling van Robert brengt veiligheid en rust. Hij was er volledig voor mij en mijn proces. Door coaching sta ik veel meer in verbinding met mijn gevoel en kan daar ook opvolging aan geven. Ik zie nu de rode draad in mijn leven en ik kijk tegen veel dingen anders aan. Daardoor ervaar ik meer rust, keuzevrijheid en inzicht. Ik vond het een superleuk, leerzaam en zinvol traject!'

- Tim (36), jurist

Hoe weet ik waarover ik het heb?

Mijn leven kende hoge pieken en diepe dalen. Zo belandde ik direct na mijn geboorte met grote regelmaat in het ziekenhuis voor verschillende operaties aan mijn oren. Wat me daarvan erg is bijgebleven is de koude operatietafel waar ik op lag, de felle lampen erboven en de donkere silhouetten boven me die een heel smerig rubberen kapje op mijn mond drukten. Ik voelde me daar machteloos, alleen en doodsbang. Ik wilde alleen maar weg, maar ik werd vastgehouden.

Ik geloof dat In deze periode de oorsprong ligt van het besluit dat ik toen - onbewust - nam. Ik zou altijd vechten om vrij te zijn, gezien te worden en te overleven. Hiermee zette ik mezelf op de eerste plaats en daarna kwam heel lang niks. Het programma - zoals ik het noem - ‘vechten’ stond aan tot aan mijn 40ste  Het bracht me veel moois, zoals een goede baan, een lekker salaris, mooie ‘spullen’ en veel vrijheid. Maar er was ook een keerzijde aan dat vechten: het kostte me vriendschap, ik ben van school getrapt en ik miste kansen in mijn loopbaan. Dat vechten was een energie vretend programma, ik hield dat ook niet meer vol, het werd tijd om het anders te gaan doen. In #inzicht 05 vertel ik je alles over de programma's die we draaien.

Stel jezelf eens de volgende vragen: 'Welke programma's herken ik bij mezelf?' 'Wat doe ik keer op keer weer terwijl het me niet meer helpt?' Voorbeelden van programma’s: alles perfect moeten doen, sterk moeten zijn, hard moeten werken, iedereen moeten pleasen etc.
Kijk voor meer inzicht in wat je gedrag stuurt naar #inzicht video 01.

Waarom doe ik wat ik nu doe?

Doordat ik zo bezig was met mezelf, vergat ik simpelweg dat ik er ook voor anderen kan zijn. Inmiddels heb ik ontdekt en ben ik er van overtuigd dat juist in mijn besluit om te gaan vechten, de oorsprong ligt van de missie/opdracht in mijn leven. Mijn missie is namelijk precies dat wat ik ‘vergeten’ was om te doen: anderen helpen.

Mijn missie

Ik formuleer mijn missie tegenwoordig als volgt: ik help drukke, werkende 30-plussers om beter om te gaan met de uitdagingen, pijn en problemen waar ze in hun leven mee te maken krijgen door hun persoonlijke groei en ontwikkeling te faciliteren.
Toen ik eenmaal mijn missie (ook wel: passie, drijfveer, opdracht) helder had, was het voor mij niet zo moeilijk meer om goede keuzes te maken en de juiste stappen te zetten. Als je in lijn met je missie leeft lijkt alles als vanzelf te gaan, een heerlijke flow!

Stel jezelf eens de volgende vragen: Waar kom jij ’s ochtends om 5.00 uur met alle plezier je bed voor uit? Wat is jouw missie, wat drijft jou? Kijk voor meer informatie over missie naar mijn #inzicht video 02 zingeving.

Wat heb jij daaraan?

Ik heb stuk gezeten, ik heb hulp gezocht, ik ben veranderd, ik ben gaan leren hoe veranderen werkt en nu help ik anderen! Hoe mooi is dat? Als jij ergens mee zit of vastloopt gun ik je dat je afscheid neemt van dat wat je niet meer helpt en dat je dát omarmt wat je wél helpt.

Ik wil dat jij begrijpt hoe het allemaal bij jou werkt. Dat je begrijpt waarom je doet wat je doet en waarom je voelt wat je voelt. Dat je bewust wordt van de besluiten die jij ooit onbewust hebt genomen en hoe die doorwerken in je dagelijkse leven. Dat jij je diepste waarden en overtuigingen leert kennen en weet hoe die je gedrag aansturen.

Ja, soms heb je daar hulp bij nodig van een ervaren expert op dit vlak. Dus, wat ga je eraan doen? Ik koos er voor om aan mezelf te werken en het vechten achter me te laten met behulp van persoonlijke coaching en NLP. Hierdoor ben ik als persoon geduldiger, meer mezelf, warmer, completer en liefdevoller geworden. Dat wil jij toch ook?

‘Hartelijk dank voor je deskundigheid en enthousiasme. De 2-daagse kennismaking met NLP was voor mij heel leerzaam en mindblowing. Ik ben enorm in beweging gezet. Je kan je leven met NLP echt ten positieve veranderen in heel korte tijd. Vastgeroeste onbewuste levensovertuigingen en patronen die belemmerend werken kun je op een makkelijke manier doorbreken. Het was een eye-opener om te zien hoe snel muren op je pad omgehaald kunnen worden. Dit geeft hoop en blijheid voor de toekomst!

- Stefanie Vink (deelneemster NLP introductietraining)

Ben jij er ook klaar voor?

Zet vandaag nog jouw eerste stap
en neem contact met me op!

 

'Yes you can!'

Alles zit al in je

Wij worden allemaal geboren met alle vermogens (hulpbronnen, kwaliteiten, talenten) in ons om te ontwikkelen, groeien, veranderen en doelen te bereiken. Dat is prachtig! Maar in de eerste 10 jaar van ons leven, wordt ons letterlijk 'afgeleerd' om bepaalde vermogens, gedragingen en gevoelens te laten zien. Dat komt doordat onze omgeving (opvoeders, school, sportvereniging, kerk, etc.) daar een negatief oordeel over heeft. Voorbeelden hiervan zijn: boosheid, egoïsme, kwetsbaarheid, liegen, geweld, luiheid, clownesk gedrag etcetera. We passen we ons dan aan aan onze omgeving en we laten dat gedrag vervolgens niet meer zien.

Hoe dan?

Naarmate we ouder worden (vaak als we de 35 zijn gepasseerd) en gesetteld raken krijgen we de behoefte weer om die afgeleerde vermogens of emoties weer in te zetten. Dan merken we vaak dat we er niet meer 'bij kunnen' of gewoon niet meer weten hoe ze in te zetten. Of we merken op dat we het gedrag van anderen bewonderen - of ons eraan ergeren - met als achterliggende reden dat we dat gedrag zelf niet (meer) inzetten. Dat kan leiden tot gevoelens zoals leegte, onrust of stress. In mijn leven heb ik het allemaal ervaren. Nu zet ik die ervaring en al mijn kennis in om jou te helpen.

Stel jezelf eens de volgende vragen: 'Kan ik nog bij al mijn vermogens?' 'Wat ging me vroeger heel goed af en tegenwoordig niet meer?' Wat bewonder ik (of wat irriteert me) aan het gedrag van andere mensen?

Actie

Ik ondersteun jou om actie in te zetten en stappen te nemen om je diepste verlangens te realiseren. Ik ga er hierbij altijd vanuit dat jij zelf alle antwoorden in je hebt, weet je nog: 'Alles zit in al je!'
De basis voor mijn coachaanpak ligt in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Als degelijk opgeleid NLP-coach en NLP-trainer beschik ik over geavanceerde tools, parate kennis en methodes om jou te helpen je doelen helder te krijgen en ze ook te bereiken. Mijn coachaanpak leidt ertoe dat jij blijvend authentieker, effectiever en zelfbewuster wordt. Hoe mooi is dat?

Doelgroep

In coaching richt ik me op het werken met betrokken professionals die de dertig zijn gepasseerd, sociaal een druk leven hebben en werkzaam zijn in de publieke sector en bedrijfsleven. Mannen en vrouwen die openstaan voor persoonlijke groei en - bewust of onbewust - toe zijn aan het maken van keuzes die hun levens positief gaan veranderen.

Met POWER

Al mijn ervaringen en beslissingen hebben eraan bijgedragen dat ik mijzelf heb ontwikkeld tot een gedreven en kundig coach die je helpt het allerbeste in jezelf naar boven te brengen. Ik noem mijn werkwijze ook wel 'Coachen met POWER'. Dit staat voor de eigenschappen die mij als coach kenmerken:

 • Passie (mijn liefde voor het vak en de mens);
 • Oorspronkelijk (authentiek en echt);
 • Warm (mensgericht);
 • Eerlijk (integer en betrouwbaar);
 • Resultaatgericht (resultaten behalen).

Ervaringen

Ik heb een 2-daagse introductie op NLP gevolgd bij Robert. Robert zorgt tijdens de training voor een goede sfeer en heeft het lef zichzelf kwetsbaar op te stellen. Hierdoor was de sfeer in de groep veilig, ontspannen en open. Hij brengt met veel enthousiasme de NLP methode. Ik weet nu veel beter wat je met NLP kunt en ik gebruik het in mijn werk en communicatie met anderen. 

- Christel, pedagogisch beleidsmedewerker

'Als je in je leven vastloopt, kun je 2 dingen doen. Weglopen of naar jezelf kijken en onderzoeken wat je zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Als je voor dit laatste kiest is Robert de aangewezen persoon. Hij helpt je inzicht te krijgen en in je eigen gedrag en het effect hiervan op anderen. Ook biedt hij je handvatten om je eigen gedrag te verbeteren, ik vond het zeer waardevol en direct in praktijk toepasbaar'

- Nicole (29), Senior Medewerker Facilitaire Zaken

Coaching heeft me zelfbewustzijn en effectiviteit gebracht. Het werken met ankers was een echte eye-opener voor me. Ik heb nu grip op mijn stemming en kan die positief beïnvloeden. Ik voel me nu zekerder en ik kan veel beter omgaan met dominant gedrag. Robert heeft me op een prettige, prikkelende en integere wijze begeleid!"

- Jan (46), jurist

'Ik voel me nu vol van zelfvertrouwen. Ik ben niet meer uitgeput en vrij van negatieve gedachten, woede en haat. Ik ben weer overtuigd van mijn meerwaarde en kwaliteiten en ervaar ik mijn leven en werk als minder stressvol. Ik sta weer open voor anderen en stel mij ook kwetsbaard op. Ik merk dat (werk)relaties daardoor verdiepen en dat ik meer begrip krijg voor het anders reageren en denken van mijn medemens. Een mooi resultaat!'

- Rosalie (39), Juridisch Adviseur

'Robert is een flexibele, effectieve en durf-te-confronteren coach. Ik was altijd maar bezig om het anderen naar de zin te maken. Dit ging ten koste van mezelf want ik was het toch niet waard. Zijn heldere NLP aanpak brengt me meer onafhankelijkheid en kracht. Ik voel me minder snel aangevallen, ik durf me uit te spreken en ik geef aan wie ik graag wel en niet in mijn omgeving heb' 

- Misja (44), zelfstandig ondernemer

'De opstelling van Robert brengt veiligheid en rust. Hij was er volledig voor mij en mijn proces. Door coaching sta ik veel meer in verbinding met mijn gevoel en kan daar ook opvolging aan geven. Ik zie nu de rode draad in mijn leven en ik kijk tegen veel dingen anders aan. Daardoor ervaar ik meer rust, keuzevrijheid en inzicht. Ik vond het een leuk, leerzaam en zinvol traject!'

- Tim (36), jurist

'Robert is een bevlogen mensen-mens!
Samen en in overleg met jou, gaat hij op zoek naar je innerlijke krachten waar je even niet meer bij kunt.
Ik zie nu dat ik zelf toch meer de sleutel naar mijn eigen succes in handen heb dan ik eerst dacht!'

- Rémon (46), administratief medewerker

'Ik kijk zeer positief en met een goed gevoel terug op mijn coachtraject. Ik krijg weer energie van mijn werk.
Ik voel geen conflict meer tussen mijn persoonlijke overtuigingen en ik heb geen angst meer om te falen.
Ik heb Robert ervaren als een uitstekende coach en bovendien een fijn mens. '

- Pierre (58), jurist

'Ik wilde iets doen aan mijn onzekerheid. Het belemmerde me om stappen te maken. Robert creëerde voor mij een prettige en veilige leeromgeving. Daarin kon ik mezelf openstellen en laten zien.
Door deze coaching zijn mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde gegroeid. Ik geloof nu dat ik er mag zijn, ik voel me weer sterk en zelfbewust'

- Natascha (42), administratief medewerkster

'Robert heb ik beleefd als een oprecht mens. Empathisch, doorvragend, spiegelend, geen genoegen nemend met middelmatigheid en begripvol. Hij is duidelijk, sturend in zijn coaching maar met name gericht op dat je zelf ontdekt. De vrijheid en veiligheid waarmee dat gepaard gaat is uniek.
Bedankt!'

Erwin (53), Physician Assistant 

anthony-sinke[1] (300x300)

'Robert is een gedreven coach en bereid om helemaal voor het vak te gaan.
Hij heeft goede vakkennis, begrip voor de structuur van coaching en is bovendien een 'echte' NLP-er.
Ik wens iedere coachee een coach als Robert toe!'

- Anthony Sinke, NLP trainer/coach

Els Schepens

'Robert is een bevlogen coach, die snel tot de kern weet te komen van de vraagstelling.
Hij is spits en kan goed spiegelen, waardoor een coachee op korte termijn meer helderheid en tools heeft om weer verdere stappen te kunnen zetten'

- Els Schepens, psychotherapeut, coach/trainer