‘Understanding why something happened does not help to reduce the problem’

Richard Bandler

Bel Robert Mail Robert

Mijn werkwijze

Hoe?

Coaching, hoe gaat dat nou in zijn werk? Hieronder lees je daar een globale beschrijving van dat wat er gedurende het traject aan bod komt.

Gratis eerste gesprek

We starten met een gratis gesprek. Hierin maken we een uurtje kennis. Ik vertel je wat je wilt weten over mij en mijn coachaanpak. Jij vertelt mij waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. We onderzoeken samen of er achter jouw vraag mogelijk nog een andere vraag zit. Dit gesprek levert je het volgende op:

  • Je weet precies wat jouw coachvraag / doel is, dat waar je naartoe wilt.
  • Je ziet wat de obstakels zijn die jou ervan weerhouden je doel te bereiken.
  • Je begrijpt welke stappen we gaan nemen om jouw doel te bereiken;
  • Je weet wie ik ben en hoe ik te werk ga.

Persoonlijk aanbod

Na het gratis gesprek krijg je van mij een persoonlijk aanbod voor jouw coachtraject. Daarin lees je de de belangrijkste aspecten die ik uit het gratis gesprek haal zoals bijvoorbeeld: je coachvraag, je doelen en verlangens, obstakels en ik geef aan hoe we daaraan gaan werken. Ook lees je hier praktische informatie over mij, de locatie, de kosten, het aantal gesprekken, etc.

Opdrachtgever

Het persoonlijke aanbod is een document tussen jou en mij. Het is niet bedoeld voor bijvoorbeeld je werkgever of opdrachtgever, tenzij jij daar toestemming voor geeft. Als je werkgever opdrachtgever is, dan maak ik een coachcontract op. Hierin worden de zakelijke aspecten geregeld. Het coachcontract is een document tussen de opdrachtgever en mij. Hierin lees je géén inhoudelijke informatie over jouw situatie – behoudens de coachvraag – en wat wij besproken hebben, dat blijft te allen tijde tussen jou en mij.

 

vink

‘Als je in je leven vastloopt, kun je 2 dingen doen. Weglopen of naar jezelf kijken en onderzoeken wat je zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Als je voor dit laatste kiest is Robert de aangewezen persoon. Hij helpt je inzicht te krijgen en in je eigen gedrag en het effect hiervan op anderen. Ook biedt hij je handvatten om je eigen gedrag te verbeteren, ik vond het zeer waardevol en direct in praktijk toepasbaar’

– Nicole (29), Senior Medewerker Facilitaire Zaken

Coachgesprekken

Gemiddeld duurt een coachtraject 5 tot 7 gesprekken van 90 minuten. De frequentie van de gesprekken is ongeveer één gesprek per 3 weken. De locatie is Het Coachhuis, Oorsprongpark 7 te Utrecht. Andere locaties zijn bespreekbaar (bijvoorbeeld: Ede, Zeist, Driebergen, Bilthoven, Nieuwegein). Afhankelijk van jouw situatie, specifieke wensen of coachvraag zijn minder of meer gesprekken natuurlijk mogelijk.

Verdiepen

In de coachgesprekken gaan we de diepte in en werken we op verschillende manieren aan het bereiken van jouw doel. De gesprekken zijn gericht op het ‘hier en nu’: alles wat zich aandient tijdens het gesprek, geeft richting aan jouw coachproces. Tijdens de gesprekken krijg je opdrachten om thuis of op het werk mee aan de slag te gaan. In de tussenliggende periode hebben we desgewenst contact via e-mail of telefoon.

Het beste resultaat

Ik doe wat in mijn beleving en op grond van mijn ervaring dat wat nodig is en wat goed is voor jou. Ik zet de best passende inhoud en werkvormen in om zo het optimale uit het gesprek te halen. Ik heb hiertoe een ruim assortiment aan werkvormen en gereedschap tot mijn beschikking. NLP is mijn basis, dat betekent dat we praktisch werken en dat je ervaart en beleeft. Dit alles brengt je meer zelfkennis, zelfinzicht en zelfbewustzijn.

Ingrediënten coaching

Coachgereedschappen

In mijn werkwijze maak ik gebruik van verschillende technieken, instrumenten en hulpmiddelen. Om je een idee te geven wat ik inzet tijdens de coachgesprekken lees je hier een greep uit mijn gereedschap:

  • Het schrijven van je levensloop voor meer inzicht in gewoonten, patronen, overtuigingen, waarden en gedragingen;
  • De Reflectiespriraal (Korthagen) om de mate van zelfreflectie te stimuleren;
  • Tafelopstelling & inzichten familiesytemen;
  • De Logische Niveaus (Dilts & Bateson) om inzicht in voelen, denken en handelen te bevorderen;
  • Het NLP-communicatiemodel, representatiesystemen en submodaliteiten, dissociëren en associëren om meer (be)grip te krijgen op stemming;
  • Tijdlijn Therapie om emoties los te koppelen van gebeurtenissen uit het verleden;
  • Diverse modellen uit NLP zoals: Reclaim Personal History, Change Personal History, Mentoren oefening, Re-imprint,  Outcome model, Hoefijzermodel van Dilts, Angstproces, Visual Squash, Fast Fobiaproces, Vergeving, Waarnemingsposities, 6-Staps herkadering, Dickens techniek, New Behaviour Generator, Mapping Across, Allergie proces, etc;
  • De Dramadriehoek (Karpman) voor inzicht in communicatiepatronen;
  • Onderzoeken van je Overtuigingensysteem en Waarden hiërarchie;
  • Voice Dialogue, om bewustwording te vergroten;
  • Herkaderen om belemmerende overtuigingen te herzien en om anders te leren denken;
  • Ankeren om bekrachtigende stemmingen direct beschikbaar te maken;
  • Bewustworden van je ademhaling en fysiologie helpen om meer (be)grip te rkijgen op je stemming.
  • Inzet van relevante testen (persoonlijkheid, gedrag, leerstijl, talenten);
  • Etc.