Skip to content

Belger-Kupers Trainingen

NLP, hoe doe je dat?

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige, laagdrempelige en praktische methode die gericht is op succesvol communiceren, veranderen en functioneren. Door mijn opleiding tot professioneel coach, de opleiding tot NLP practitioner en mijn praktijkervaring ben ik, net als Mark Kupers, als het ware 'gegrepen' door NLP. Wij zien het als onze missier om NLP voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Dat doen we door middel van individuele coaching en nu ook door gezamenlijk trainingen en workshops te verzorgen onder de naam Belger-Kupers Trainingen.

RiK

Wij kijken naar de kwaliteit van de communicatie en interactie vanuit RiK. RiK is ons model dat een globale ordening aanbrengt in de structuur van onze communicatie en interactie. Ons model bestaat uit de drie pijlers: Relatie, inhoud en Kennis, RiK dus.

  • Relatie staat voor ‘hoe’ het proces verloopt tussen de teamleden. Denk hierbij aan: onderling vertrouwen, macht, respect, sfeer, omgangsvormen, veiligheid, feedback, etc.
  • Inhoud staat voor het ‘wat’ van het werk. Denk hierbij aan: productie, informatie, aantallen, casuïstiek, kennis, ideeën, theorieën , etc.
  • Kader staat voor de randvoorwaarden waarbinnen we werken. Denk hierbij aan: werkwijze, planning, taakverdeling, procedures, functiebeschrijving, teamplan, wetgeving, etc.

Wij geloven dat de pijler Relatie de basis vormt voor succesvolle organisaties of teams. Als we het over de Relatie hebben, is het logisch dat NLP in beeld komt. NLP richt zich namelijk op alle facetten van ieders persoonlijke aandeel in die Relatie, dat doen wij dus ook!

Model Rik 1

Stabiliteit

In organisaties en teams, en zelfs in één op één contacten merken we dat de focus vaak erg ligt op de inhoud. Dat is op zich geen probleem. Alleen als 'het ffe niet lekker loopt', als doelstellingen moeizaam gehaald worden of als er frictie is binnen de organisatie of het team is dat vaak wel een probleem. Leunen op de inhoud levert dan een wankele basis op voor gezonde communicatie en interactie. Dat maakt onze RiK geërgerd (geërgerd in het Engels = irk) en instabiel (zie afbeelding hierboven).

Wij geloven dat in teams en organisaties hun succes vooral gebaseerd is op de Relatie. Als die goed is, gaat het gezamenlijk werken aan het Kader veel gemakkelijker en effectiever omdat iedereen 'er mag zijn' en betrokken is. Dat geeft een solide basis voor gezonde communicatie en interactie. Steunend op de pijlers Relatie en Kader wordt RiK blij en stabiel (zie afbeelding hierboven). Vanuit daar zal de inhoud als het ware ‘vanzelf’ volgen!

Keuzevrijheid

Zoals hierboven al benoemd, als we het over de pijler Relatie hebben is het een kleine stap naar NLP. NLP staat ook wel voor de kunst van het succesvol communiceren. Dat is nu precies waar het ons om gaat! In onze aanpak maak je kennis met praktische, toegankelijke en leuke werkvormen uit NLP. Daarbij is plezier belangrijk, als iets leuk is leer je immers veel gemakkelijker. We helpen je bewuster te worden van je eigen aandeel in communicatie en hoe jij in elkaar steekt. Als je zelfbewuster wordt kun je gaan experimenteren met het inzetten van ander gedrag. Zo krijg je uiteindelijk meer keuzevrijheid en een andere respons van je omgeving. Dat werkt!

Maatwerk

Loopt het binnen jouw team niet lekker? Laat de productie te wensen over? Heb je last van kliekjes of eilandjes in je team? Kom dan in actie! Schuif eens aan bij ons voor een back koffie en een leuk gesprek. Samen geven we vorm aan de juiste aanpak voor jouw team. Dat noemen we maatwerk!

Best gelezen Blogs

Best bezochte Pagina's

Relevante Opleidingen

NLP Master Practitioner - TC University, gecertificeerd 2017 / NLP Practitioner - TC University, gecertificeerd 2016 / Professioneel coach - TC University, diploma 2015 / Systemisch werken - TC University 2016, 2 dagen / Overtuigingen - TC University 2015, 3 dagen / Schaduwwerken - TC University 2015, 3 dagenOvertuigen & Beïnvloeden - Optimaal Talent 2014 / De Informele Leider - De Baak, 2014, 6 dagen / Feedback - Optimaal Talent, 2011 en 2012, 4 dagen / KIM - Van Harte & Lingsma, 2010, 12 dagen / Emotionele intelligentie S & N, 2007 / MBA Leiderschap - NCOI, 2006, 9 dagen

 

Selectie van opdrachtgevers

Client @ Belgercoaching
Quawonen client @ Belgercoaching
Client @ Belgercoaching
Client @ Belgercoaching
Gemeente Ede & Belgercoaching
Demri @ Belgercoaching
GGD-ZW client @ Belgercoaching
Gemeent Amsterdam Belgercoaching
Mitors client @ Belgercoaching
Scroll To Top

>> DIT E-BOOK IS GRATIS VOOR JOU! <<
>>  JE ONTVANGT HET VIA EMAIL <<
Geef hieronder je mailadres op:

WAT IS JOUW MISSIE? WAT DRIJFT JOU? ONTDEK HET NU, VRAAG HET GRATIS E-BOOK AAN!